Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem favoriter i sportens värld

  • Fotboll – Fotbollen har ju alltid varit främst för mig. På senare tid har jag tappat lite av den glöden jag så länge haft, kanske beror det på att jag har jobbat med fotboll och att det har blivit mer jobb än passion? I vilket fall som helst hoppas jag att jag ska hitta tillbaka till de där fantastiska känslorna som bara fotbollen frambringar; hur man slits mellan hopp och förtvivlan, lyckan när laget gör mål, den fruktansvärda nervkittlande spänningen vid en straffspark eller den tomma känslan i kroppen efter ännu en förlust.
  • Handboll – Handboll är ju en väldigt rolig sport – och högaktuell just nu när Sverige spelar handbolls-EM på herrsidan. Här är det fart och fläkt blandat med skandaler (VARFÖR ska man gå ut på puben mitt under brinnande mästerskap, som dessutom är på hemmaplan?) – kan det bli mycket bättre?
  • Ishockey – Med JVM några veckor bakom oss och SHL framför oss är det mycket som händer i hockeyns värld under denna tiden på året. Jag måste erkänna att det var ett tag sen jag såg hockey live, men förhoppningen är att jag snart ska få följa puckens susande svarta streck med blicken återigen.
  • Skidor – Just nu är det MYCKET skidor på tapeten. Hur mysigt är det inte att kura ihop sig under en filt i soffan, med en kopp te, kaffe eller choklad, framför tv:n och kolla på längdskidor eller skidskytte? Otroligt mysigt om ni frågar mig. Och de svenska stjärnorna levererar ju rätt ofta, får man ändå säga.
  • Curling – Det kanske anses vara en “töntig” sport i vissa kretsar – men jag gillar verkligen curling. Framför allt nu när man följt landslagen (både på dam- och herrsidan) ett par år och liksom “lärt känna” spelarna lite bättre. Jag kan sitta fastetsad vid datorn (eller tv:n) och fundera över om man vill ha sista stenen i denna omgången eller nästa. Mer curling till folket!

    Blev en säsongsbetonad lista denna gång, mycket vintersporter som slog sig in på listan. Annars älskar jag även futsal och volleyboll och många andra sporter.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: