Design a site like this with WordPress.com
Get started

Gårdagens fem i topp i fotbollsvärlden

• Vad har hänt med Tottenham? Igår kollade jag på matchen mellan Bournemouth och Tottenham och Tottenham känns inte alls som samma roliga lag att titta på. Harry Kane kändes mer defensiv än offensiv (han nickade undan en boll som var på väg in i eget mål, men lyckades inte göra ett enda mål framåt) och min favoritspelare Son Heung-min blev inbytt först i halvtid, men gjorde inga större avtryck. Mourinho viftade och skrek såklart, sin vana trogen, från bänken – men visst känns det som att han inte riktigt lyckats med Tottenham sen han tog över?

• Tänk att fotboll kan vara så plågsamt.Tillbaka till gårdagens match mellan Bournemouth och Tottenham. Bournemouth, i skriande behov av poäng i botten av tabellen, gör ett vackert cykelsparksmål i slutet av matchen. Bollen går via handen på en medspelare och in i målet. Målet, som hade betytt otroligt mycket för Bournemouth blir sedermera bortdömt efter VAR-granskning. Så bittert. Så plågsamt.

• United ångar på. Igår vann man med 3-0 mot bottenlaget Aston Villa. Blir det månne spel i Champions League för United nästa säsong? Vi får se. De verkar sannerligen spela för att hamna där i alla fall.

• IFK Göteborg gick vidare i Svenska Cupen efter seger mot Elfsborg. Det krävdes förlängning i en målsnål match för att skilja de båda lagen åt. Revansch för IFK med andra ord, efter 0-1-förlusten i den allsvenska premiären.

• Mjällby var nära att skrälla mot MFF. Även den matchen var en målsnål historia. Men med bara sekunder kvar av förlängningen fick Malmö FF straff. Mjällby hade kämpat och kämpat, och precis innan en straffläggning ska skilja de båda lagen åt får MFF straff. En straff som otroligt nog inte resulterar i ett mål, och det blir ett straffsparksavgörande ändå. Som MFF vinner. Men spännande var det.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: