Design a site like this with WordPress.com
Get started

Sandsjöbackaleden – från Kyrkobyn Dala till Sisjön

Jag och min syster bestämde oss för att vandra hela Sandsjöbackaleden från Kyrkobyn Dala i Kungsbacka till Sisjön i Göteborg. Vi tog bussen till Guntofta, gick cirka en kilometer till Sandsjöbackaledens startpunkt och vid 10:30 började vi traska.

  • Vi hade med oss lunch och två fikan.
  • Vi gick längs med ett militärt skyddsområde mot slutet. Det blev mörkare och mörkare och hela stigen kantades av varningsskyltar. Lite läskigt, ändå!
  • Längs med Sandsjöbackaleden finns flera parkeringar, så man kan liksom börja gå leden på flera olika ställen. Vid en parkering, typ 50 meter från där man parkerade bilarna, slog vi oss ned på en liten kulle och åt vårt fika. Ett gäng kom förbi varav en sa “ni kom inte så långt innan det blev dags för fikapaus!” Och jag var tvungen att påpeka att vi faktiskt gått 18 kilometer, inte bara 50 meter. “Då är ni värda både paus och fika!” var svaret vi fick. Skönt ändå.
  • Jag fick se ett vattenfall (ÄLSKAR vattenfall).
  • Det blev många pauser för att stanna och vila axlarna. Både jag och syrran bar på väskor och mina axlar är OTROLIGT klena och börjar göra ont ganska fort, även om jag inte bär något tungt. Mot slutet hade vi även lite ont i benen/fötterna, men otroligt stolta när vi 17:40 anlände till vårt mål och tagit oss igenom hela Sandsjöbackaleden. Det var rätt mörkt då, så sista biten lystes upp av ficklampan på min telefon. Skönt att det finns sådana nuförtiden.
Advertisement

One thought on “Sandsjöbackaleden – från Kyrkobyn Dala till Sisjön

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: