Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem observationer från fotbolls-VM

Man har fortfarande inte tagit bort – utan snarare cementerat – att man har fem byten i fotbollen istället för tre. Det var ett coronaundantag som verkar ha blivit det som numera gäller. Det gillar jag inte. Snart gäller väl fria byten och hipp som happ är det mer handboll än fotboll vi spelar. 

Spelarna sa att de visst tänkte ha kaptensbindlarna som Fifa hade förbjudit – oavsett bestraffning. Fifa går ut med att man ska ge gult kort till spelarna som går emot deras instruktioner – och alla spelare lägger sig platt. Det är ju smått skrattretande att de kan tänka sig att dra på sig ett gult kort för att de drar av sig tröjan vid ett målfirande – men inte för att stå upp för mänskliga rättigheter.

VAR, VAR och mera VAR. Det har varit massa straffar redan, och flera bortdömda mål. VAR skulle tydligen vara ännu smidigare och mer automatiserat detta mästerskap, men det tycker jag inte vi har sett skymten av ännu.

Tilläggstiden har ju blivit en snackis – tydligen vill man att fotbollen ska förvrängas ytterligare. Tilläggstiden har varit ORIMLIGT lång emellanåt, och den lär inte bli mer rimlig. Snälla, låt fotboll vara fotboll.Skräll, skräll, smällkaramell. I skrivande stund har Argentina åkt på en förlust mot Saudiarabien och Tyskland besegrades av Japan. Det är rätt kul, om jag får säga det själv. Man ska aldrig, aldrig underskatta sina motståndare och man måste alltid vara beredd att lägga ner det jobb som krävs för att man ska bli en vinnare.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: