Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem favoritlåtar från So much for stardust

Fall Out Boy har släppt nytt och senaste albumet So much for stardust är en riktig höjdare. När band eller artister släpper ny musik som jag fastnar för har jag ofta svårt att lyssna på något annat, och jag kan redan nu säga att FoB kommer bli mitt mest spelade band när Spotify summerat året som gått.

  1. So much for stardust – spåret med samma titel som plattan. Skivans sista låt. Jag snabblyssnade igenom hela albumet vid midnatt när det hade släppts och när jag kom fram till den sista låten kom tårarna. Jag har sällan blivit så berörd av en låt som jag blev av So much for stardust. Kanske var det för att jag kunde relatera så mycket till texten. Eller för att det var sent och jag var trött. Eller för att en del av texten kom från plattans första låt, som även släppts som singel, som jag kände igen och som gav mig gåshud över hela kroppen. ”In another life you were my babe, in another life you were the sunshine of my lifetime, what would you trade the pain for, I’m not sure.”
  2. I am my own muse – hade det inte varit för min initiala reaktion när jag hörde So much for stardust hade denna varit min favoritlåt. Älskar den filmiska viben låten har – som en kombination mellan rock och klassiskt. Jag behöver inte gå in så djupt på texten, för alla FoB:s texter har verkligen något. Men ”Smash all the guitars, ‘til we see all the stars, got to throw this year away, we got to throw this year away like a bad luck charm.” – ja det fångar i alla fall mig.
  3. Love from the other side – den första låten jag hörde från plattan – som, bortsett från upprepade lyrics, påminner mycket om So much for stardust. Även detta spår har en del filmiska inslag och vacker text.
  4. Heaven, Iowa – ”Six am, Mulholland Drive, Moonlight sonata and I.” Så börjar låten. Tycker det är poetiskt och skapar en bild av var man är och vilken sinnesstämning man befinner sig i. Och refrängen. ”Scar-crossed lovers, here we are untouched forever.” Jag skulle kunna fortsätta, men lyssna istället. Det är det enda som ger hela känslan.
  5. Hold me like a grudge – påminner om Hold me tight or don’t från albumet Mania tycker jag och det är en av mina favoriter. Gillar viben och soundet.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: