Design a site like this with WordPress.com
Get started

Uppdatering om mina plantor

Nu när allt är grönt, som Timbuktu hade sjungit. För grönt är precis vad det är i min lägenhet. Den senaste tiden har jag sått, vattnat, planterat om, tittat, spanat och pratat om mina plantor. De har även fått namn och en av mina systrar tycker det låter som att jag pratar om ett barn eller husdjur när jag pratar om mina plantor.

Jag har cirka 23 luktärtor som jag kallar Lucie. De är kanske lite väl smala och klättrar överallt men jag är väldigt förtjust i dem. Förhoppningsvis kommer de blomma snart.

Jag har tio stycken sockerärtor. Tio av de tio ärtorna jag planterade grodde och växte upp till fina, fina plantor. Mina små Dorisar. (Ja, de heter Doris!) Som man kan se på bilderna ovan så har sockerärtorna börjat blomma! Nästan alla tio plantor faktiskt. Blommar de inte nu så kan jag se var de kommer blomma inom några dagar. Nu längtar jag bara efter ärtorna också!

Jag har nio sallatsplantor som har fått namnet Sally. Egentligen var det mamma som planterade dem, men jag hjälpte till att plantera om dem och sen fick jag med mig några stycken hem. Sedan dess har jag planterat om dem ytterligare en gång. Hoppas på god sallat till sommaren!

Jag har en kruka full med gräslök (nåväl. Det är gräslök i den. Att den ser ut som en flintskallig farbror är en annan sak). Olle Gräslök kallas den och vi får väl se vart gräslöksvinden bär. När jag planterat om den kände jag väldigt starkt att jag nog inte kommer satsa på gräslöken nästa år, men vem vet, jag kanske ändrar mig.

Min aubergine är en riktig diamant! Bokstavligt talat, sorten heter faktiskt diamond ( i alla fall om jag ska tro mamma). Jag fick en planta av mamma som jag sedan har planterat om och gett en väldig massa kärlek. Hjördis heter hon och hon är större och finare än mammas plantor som hon planterade samtidigt. Dessutom har den tre knoppar som kommer bli till blommor! Mamma berättade inte att det var svårt att odla aubergine förrän jag redan fäst mig vid henne. Hade jag vetat hur klurigt det är hade jag nog inte gett mig på det, för jag kan inte påstå att jag har de grönaste fingrarna direkt. Dessa fingrar har mördat kaktusar, i plural. Men det verkar ju gå bra för Hjördis i alla fall!

I helgen fick jag med mig lite timjan, efter att den jag planterade inte ens ville gro. Tim Timjan har blivit dess namn.

Dessutom har jag fått upp fem tomatplantor! Tomaterna har jag högst förväntningar på, så där har varje enskild planta fått ett namn. Sorten heter Vilma, så det var en självklarhet att en av plantorna heter just Vilma, och hennes tvilling heter Vilmer. Sedan har vi även Tessa Tomat, Tommy Tomat och Tuva Tomat. En härlig kvintett!

Är ohemult förtjust i mina plantor, så det kommer säkerligen komma fler uppdateringar från mina odlingsäventyr här framöver.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: