Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem slott du måste besöka

  • Gåsevadholms slott ligger strax utanför centrala Kungsbacka och är verkligen a sight for sore eyes. Tyvärr får man inte komma särskilt nära (så jag rekommenderar en kamera med bra zoom), men det är väl värt bilturen. För hur ofta får man chansen att se ett rosa sagoslott?
  • Thorskogs slott ligger i Lilla Edet och är väl egentligen ett hotell. Man får gå runt inomhus (även om man inte är gäst på hotellet) och när jag var där åt jag också riktigt god mat.
  • Cardiff Castle ligger, som hörs på namnet, i Cardiff, i Wales. När jag var där ösregnade det tyvärr, men slottet är väldigt vackert ändå!
  • Tjolöholms slott är också helt fantastiskt. Under vissa tider på året kan man avnjuta ett MAGNIFIKT Afternoon Tea inom slottets väggar och dessutom gå guidad tur genom slottet. Tjolöholms slott ligger strax utanför Kungsbacka (Fjärås) och är helt klart ett slott man bör besöka om man är på resa genom Halland.
  • Läckö Slott presenteras sist, men inte minst, i denna lista. Ett slott jag har besökt två, tre gånger som jag säkerligen kommer besöka igen. Slottet ligger strax utanför Lidköping i vackra omgivningar. Har du inte varit där? Åk dit!
Advertisement

One thought on “Fem slott du måste besöka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: