Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem tankar om VAR

VAR är inte direkt min favoritregel i fotbollens värld. Jag tycker att fotbollen har tappat väldigt mycket av sin charm i och med VAR, och personligen känner jag att jag inte behöver ha millimeterrättvisa i alla situationer. Och hur långt skulle VAR kunna gå? Ska vi VAR-granska om det skulle varit inkast eller inte – när inkastet ledde till att det blev mål?

  • Spelare gör fel, domare gör fel. Det är en del av spelet och hör till sporten.
  • Det kan bli en sån otrolig fördröjning när allt ska videokollas och millimeterrättvisa ska skipas. Och sen jättemycket tilläggstid så hela matchen förskjuts.
  • Spelare vågar knappt fira efter mål längre – för de vet att målet kan dömas bort. Det tar ju bort jättemycket av känslorna kring fotbollen både för spelarna och publiken.
  • Att domare har fått bättre arbetsvillkor med VAR är jag lite tveksam till. Att ha VAR som verktyg skulle kunna göra att de inte behöver motta hot från arga supportrar – men är det verkligen så? Kan inte supportrar vara minst lika arga för att en domare ideligen pausar matchen för att ta hjälp av VAR? SJÄLVKLART ska en domare inte behöva bli hotad oavsett vilket beslut han eller hon tar. Men jag är tveksamt inställd till om VAR verkligen underlättar den sidan av ett domarjobb.
  • Fotbollen känns parodisk. Tittar man på fotboll i ett sällskap blir det hela tiden ett skrikandes efter VAR, både på ett ironiskt sätt eller för att man verkligen vill att en situation ska VAR:as. Spelarna på plan kan till och med gestikulera mot domaren för att de vill att en situation ska granskas. Jag tycker bara att det blir löjligt.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: