Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem saker du måste ha till ditt Afternoon Tea

Afternoon Tea är bland det bästa jag vet. När jag fyllde 24 år bjöd jag till exempel in mina närmaste vänner på Afternoon Tea-party. Men vad ska man då bjuda på om man organiserar ett Afternoon Tea?

  • Scones – en av de viktigaste ingredienserna i ett lyckat Afternoon Tea. Serveras med läckra tillbehör såsom grädde, sylt/marmelad eller varför inte nutella?
  • Snittar – minst lika viktigt som scones. Och väldigt enkelt att göra själv! Ta och skär ljus formfranska i trianglar. Lägg ihop dem två och två, med valfri fyllning emellan. Klart! Vad kan man fylla dem med, då? Man kan testa med enkla varianter; gurka eller skinka. Eller så kör man på kallrökt lax eller tzatziki. Toppa gärna med en körsbärstomat eller något annat dekorativt.
  • Te – vad är ett Afternoon Tea utan just te? Inte mycket, kan jag säga. Och det finns ju hur mycket goda teer som helst där ute. En personlig favorit är ett roiboste med smak av grädde och rabarber.
  • En mjuk kaka – en viktig komponent tycker jag! Den kan också varieras i oändlighet. Personligen är jag förtjust i vanlig sockerkaka med bärfyllning, gärna blåbär eller hallon. Annars kan man göra en tigerkaka eller toscakaka.
  • Frukt är en lite oväntad ingrediens på listan, men det är både gott och fräscht. Varför inte lägga upp vindruvor, persikor och mango vackert på ett fat?

Bubblare: Småkakor och frukt/bärpajer. Också riktigt gott!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: