Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem serier jag följer just nu

För en gångs skull kollar jag på många serier samtidigt så jag kan passa på att tipsa lite!

– House of the Dragon – en spinoff på Game of Thrones som fokuserar på the house of Dragon helt enkelt, och deras kamp för att överleva, få makt, skaffa sig allierade och framför allt deras drakar. Den har såklart mycket Game of Thrones-moment, men GoT är kanske lite mer rå och brutal. 

– The Good Fight – har släppt en ny säsong och jag gillar ju verkligen den serien. Kanske lite väl mycket experimentera med droger och flum emellanåt, men fortfarande en otroligt högaktuell serie som känns som att den utspelar sig NU då den konstant lyfter aktuella händelser, ger intressanta aspekter på den politiska världen och hur det digitala och reella interagerar med varandra – och hur krångligt det kan bli när man ska följa lagar och regler i verkligheten, men också online.

– The Rings of Power – som utspelar sig låååångt innan Sagan om Ringen, men det känns som att komma hem på nåt sätt. Musiken, landskapen, känslan påminner mycket om LOTR. Man ska absolut inte ha förväntningarna att det ÄR Sagan om Ringen man tittar på, men det utspelar sig i samma värld och det känner man. Jag kan se lite paralleller med Downton Abbey, som ju släppte ett par filmer efter att själva serien var slut. Det är fint att få komma in i värmen igen, men man ska inte förvänta sig att en film och en serie är samma sak, för det är det inte. 

– Dynasty – vad jag förstår sista säsongen. Såå skönt att ha en serie att blanda upp med, något som inte är så seriöst utan en serie att bara slötitta på om rika, bortskämda unga vuxna och deras “problem”.- The wheel of time – som på svenska heter Sagan om drakens återkomst, vilket bara känns som ett blekt försök att efterrapa Sagan om konungens återkomst. Har faktiskt sett klart denna serien (de avsnitt som finns ute i alla fall) men det var såpass nyligen att den ändå kvalar in här. Handlar om ett gäng ungdomar som förs samman – och där någon av dem är The dragon (draken) som har stora krafter och antingen kan bli en del av mörkret eller ljuset i världen. Man skulle kunna säga att första säsongen i mångt och mycket handlar om att ungdomarna ska fly från monster och samtidigt försöka lista ut vem av dem som är The dragon. Serien är baserad på en lååång serie böcker som beskrivs som en av de mest framgångsrika bokserierna sen just Sagan om ringen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: