Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem saker att fota

Jag älskar att fota, och har gjort det en hel del i mitt förra jobb. Nu jobbar jag dessutom för ett fotoföretag, även om jag jobbar som copywriter och inte fotograf. Här kommer lite inspiration på vad man kan fota!

  • Människor – Att fota människor är både svårt och kul. Man kan till exempel fota porträtt eller människor i rörelse. Jag har till exempel fotograferat fotbollsspelare en hel del. Det kan bli fantastiska bilder emellanåt, men ofta handlade det om att se till att få med alla spelare på åtminstone en bild, då jag visste att många av dem skulle höra av sig till mig efteråt och fråga om jag fångat dem på bild!
  • Naturen – En ganska självklar punkt på listan. Men naturen är så ofantligt vacker – hur kan man låta bli att fota den? Solnedgångar, havet, blommor eller djur – det finns så otroligt mycket att välja mellan.
  • Abstrakta saker – Det är nog en av mina favoritgrejer att fota. När man kommer riktigt nära en lav, så nära så att det ser ut som något helt annat. Eller en piltavla som ser ut som en löparbana. Eller en rostfläck på ett trappräcke. Kryp så nära det bara går och försök hitta de där små detaljerna som ingen annan ser.
  • Utsikten – Är kanske lite likt “naturen,” men ändå värd att hamna på listan. Hur ser din utsikt ut? Blickar du ut över takåsar, trätoppar eller havet?
  • Ljus – Det låter kanske lite konstigt – men man kan ha väldigt kul med olika typer av ljuskällor när man fotograferar. Lek med skärpan och slutartiden så kan du skapa ett riktigt mästerverk!

    Vad gillar du att fota?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: