Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem idrottsevenemang att se fram emot 2020

WOW vilket sportår vi har framför oss! Att ta fram bara fem höjdpunkter var nästan helt omöjligt eftersom det finns så mycket att välja på. Det är otroligt många mästerskap som stundar inom väldigt många olika idrotter; allt ifrån höjdpunkterna fotbolls-EM och OS i Tokyo till två friidrottsmästerskap, ishockey-VM för herrar, handbolls-EM för damer och väldigt mycket mer. Här kommer en topp fem-lista samt några bubblare. Sportåret 2020 – jag är redo för dig!

  • Fotbolls-EM. Som den fotbollsälskare jag är blir fotbolls-EM sportårets höjdpunkt, tätt följd av jätteevenemanget sommar-OS. Jag ser verkligen fram emot att få följa massa fotbollsmatcher och spelare i kampen om att nå en final och ta hem guldet. Sverige är ju kvalificerade, vilket känns väldigt kul, men det är ju mästerskapet i sin helhet som är den stora höjdpunkten.
  • OS i Tokyo. Hur kul kommer inte detta bli? OS har ju det mesta, och Sverige är representerat inom många olika grenar och idrotter. Det finns typ alltid något att följa! Det enda som är lite tråkigt är väl att mästerskapet går av stapeln i Tokyo, vilket kommer innebära väldigt stora tidsskillnader. När klockan är 10 i Sverige är klockan nämligen 17 i Tokyo! Så förmiddagspassen blir nog lite kluriga att följa (eftersom de går mitt i natten!), men eftermiddagssändningarna är mer rimliga.
  • Skidskytte-VM. Ett mästerskap som kickar igång i mitten av februari. Skidskytte är ju en av de mest spännande idrotterna som finns och allt kan verkligen hända. En bom kan betyda så mycket! Och Sverige har ju många riktigt bra skidskyttar, så det kan säkert bli en och annan svensk framgång.
  • Inomhus-VM i friidrott. I min familj är vi friidrottstokiga, och en av mina systrar utövar friidrott själv. Då är det inte så konstigt att ett friidrottsmästerskap tar sig in på topplistan. Eftersom friidrott innehåller så många olika grenar så finns det mycket att följa och titta på. Men framför allt hoppas jag på Armand Duplantis i stavhoppet. Hur spännande är det inte att följa den unge svenskens jakt på högre höjder och kanske så småningom även ett världsrekord? Och konkurrensen? Den är ju stentuff. Hur kul som helst!
  • Bordtennis-VM (lag, herrar). Efter succén 2018 kan jag inte annat än se fram emot nästa upplaga av bordtennis-VM i lag. 2018 avgjordes mästerskapet i Halmstad och eftersom jag då jobbade för P4 Halland fick jag den stora äran att vara på plats och rapportera från mästerskapet i radio och på sociala medier. OTROLIGT kul. Dessutom gick de svenska herrarna väldigt bra och fick med sig en finfin tredjeplats.

Bubblare: Ishockey-VM, curling-VM för damer, bandy-VM (herrar och damer), handbolls-EM, damer, JVM (ishockey), friidrotts-EM.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: