Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fikauppsving under karantäntider

Innan jag blev av med mitt jobb arbetade jag hemifrån i fem veckor. Det innebar att jag helt plötsligt hade väldigt mycket mer tid till att baka och fika, eftersom tiden det tar att transportera sig till och från jobbet blev tid att tillbringa hemma istället. Så jag har bakat, bakat och bakat.

  • Wienerbröd. Det blir inte mycket lyxigare än så, hembakade wienerbröd, rykande färska från plåten. SÅ gott! Tar sin tid att göra, men helt klart värt besväret.
  • Briocher. På lördagsmorgnar försöker jag ofta äta en lite lyxigare frukost och njuta av något nybakat. En lördag blev det briocher. Dessvärre hade jag läst lite fel i receptet och trodde att degen endast skulle jäsa en gång, i 30 minuter. Det visade sig att den skulle jäsa 2×30 minuter, så min frukost blev något försenad. Men briocherna var ruskigt goda!
  • Prinsessbakelser. Detta knepet är extra bra om man inte gillar att baka sockerkaka och att försöka skära kakan i olika lager. Istället gör du en rulltårta och stansar ut till exempel cirklar (att föredra) eller hjärtan (blir lite knepigare). Börja med ett lager rulltårta, vaniljkräm (inte vaniljsås, det misstaget har jag gjort några gånger för mycket. Blir lite väl rinnigt), ett lager rulltårta, sylt, ett lager rulltårta, grädde och marsipan på toppen. Enkelt och ljuvligt gott!
  • Pain au chocolat. Det tog oss nästan ett dygn att baka pain au chocolat. Visserligen lät vi bakverken jäsa i kylskåpet över natten, så jästiden blev lite längre än i receptet, men oavsett så tar det väldigt lång tid att baka pain au chocolat. Men gott blev det! Rysligt gott! Däremot blir de tråkiga fort, så tipset är att äta dem färska.
  • Rosenbröd/hamburgerbröd. När jag äter hamburgare, vilket jag gör ganska ofta, så vill jag gärna ha hembakat bröd. Det blir så mycket godare! Då gör jag en sats med rosenbröd och bakar ut några till rosenbröd och några till hamburgerbröd. Win-win!
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: