Design a site like this with WordPress.com
Get started

En liten statusuppdatering

Nu var det ett tag sen jag skrev något här, och på allmän begäran (nåväl, min systers) kommer här ett litet inlägg med en uppdatering om vad som hänt i mitt liv den senaste tiden.

  • Jag har fått mitt jobbkontrakt förlängt, och det känns så skönt! Jag vet att jag kommer vara kvar i åtminstone ett halvår till. Det kan kännas som ganska kort tid på ett sätt, men det är bra mycket skönare än att gå omkring med en ovisshet och knappt veta om man får jobba imorgon, eller hur ens jobbsituation kommer se ut om en vecka. För mig innebar kontraktsförlängningen även ett busskort till förmånligt pris (tacka gudarna för det!) och en drös nya semesterdagar.
  • Idag var första dagen jag hade ett telefonpass själv. Eller, ja, jag hade en kollega som satt bredvid och lyssnade på allt jag sa, men jag svarade i telefon själv och skulle hjälpa inringaren själv. Som en person som tycker det är rätt jobbigt att ringa och svara i telefon var det ett jättekliv för mig. Men de tre timmarna gick ganska fort och de sex samtalen jag tog emot kunde jag hantera på ett bra sätt. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv och min prestation som var över förväntan!
  • I helgen hade jag någon slags bakbonanza. Jag bakade kardemummabullar, briocher och så provade jag att göra egen risifrutti för första gången och GUDARS vad gott det var! Dessutom; superenkelt och rätt billigt. Jag gjorde risifruttin på enbart ekologiska ingredienser också! Hur gör man då, undrar ni. Jo, man gör en vanlig risgrynsgröt, låter den svalna och kallna. Sen vispar man grädde. Häller i vaniljsocker och florsocker i grädden innan man blandar grädden med gröten. Servera med favoritsylten. Klart!
  • Jag har fått veta att jag kommer jobba i jul. Det känns lite tråkigt, för det blev alla juldagarna tillslut. Julafton, juldagen och annandag jul. Till viss del blev det så för att jag erbjöd mig att ta julen när min kollega inte fick till det och inte kunde ta en utav juldagarna själv. Men mest var det för att det är smått kaos i planeringen och inte så strukturerat, om jag ska vara helt ärlig. Förra julen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den blev flängig då jag åkte fram och tillbaka mellan olika hushåll och man fick inte riktigt någon lugn och ro. Därför hade jag lite hoppats på att julen i år skulle bli lite bättre, lugnare och finare på något vis. Men så verkar det inte bli! Nåväl. Man får väl en del OB för de där tre dagarna, så det är ju alltid nåt.
  • Min bil mår inte helt bra. Igen. Härom helgen var jag hemma hos mina föräldrar och tog bilen ner. Det var nästan två månader sedan jag körde så långt (strax under tio mil) och eftersom bilen har krånglat litegrann tog jag det säkra före det osäkra och körde inte på E6:an utan kringelikrokade mig fram på lite mindre vägar. Bilen dog två gånger på vägen, men tack och lov fick jag igång den direkt igen. Dessutom är min bil ganska snäll med var den väljer att dö, det får jag ändå ge den. Den dagen stannade den så snällt precis vid en busshållplats och en parkeringsplats längs med vägen.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: