Design a site like this with WordPress.com
Get started

Sommar, sommar, sommar

Som min kära syster insinuerade har jag inte bloggat här på ett tag. Kanske för att jag haft semester och passat på att njuta av den bästa årstiden; sommaren. Och fotboll såklart! Det har ju varit fotbolls-EM som jag slukat med hjärta och själ. (Och ögon.) Nu är jag tillbaka på jobbet igen och sitter och svettas mest dagarna i ända uppe i min lägenhet som ofta är 30 grader varm.

Fem saker som hänt den senaste tiden:

  • Jag har skördat min första aubergine! (Och även insett att jag inte kan lägga upp fem bilder i vartenda blogginlägg om jag inte vill börja betala för att blogga, och där är jag inte än). Den var i alla fall ungefär lika stor som min hand (längdmässigt, alltså) och ska troligtvis tillagas imorgon. Jag är rätt stolt – för så lätt är det tydligen inte att odla aubergine. Källa: min kära mor och syster.
  • Jag har badat i havet! Jag brukar inte göra det så mycket eller ofta, framför allt för att det inte alltid är så varmt, för att jag absolut inte vill bada själv och för att jag har en tendens att bli förkyld dagen efter jag badat, särskilt om jag doppat hela mig. Men i veckan kom en vän över och jag, min vän och en syster tog ett dopp i havet – SÅ skönt! Precis när vi gått ner i vattnet så började det åska. Vi såg blixtrarna på skyn i fjärran och bestämde oss ganska omgående för att gå upp igen. Men det var riktigt maffigt!
  • Jag har fått första dosen av coronavaccinet Moderna! Äntligen! Och det var så otroligt smidigt och jag är så oändligt tacksam för att jag har fått ta sprutan. Jag hade lite ont i armen i ganska exakt ett dygn, och sen hade jag eventuellt liiite muskelvärk men det var såpass lite biverkningar att det knappt räknades ens.
  • Jag har börjat söka lägenhet. Jag trivs superbra i Kullavik, men jag har länge längtat efter något som är mitt. Lägenheten jag hyr här är en som är byggd på ett garage och den är ganska liten och dessutom möblerad. Jag längtar efter något större som jag själv kan möblera efter eget tycke och smak och göra till min egen. Kanske är jag ett steg närmare. Men den realistiska delen i min hjärna tror att det kommer krävas fast jobb (kanske syns på horisonten, står i alla fall näst på tur för ett fast jobb) och att det kommer ta tid innan drömmen om eget boende blir sann.
  • Pappa har köpt en mini-keyboard (typ) som jag kan koppla till datorn. SÅ kul! Så har suttit en del och spelat. Planen är att jag ska köpa en mikrofon också så kanske jag kan spela in lite mer “på riktigt” – för att jag kan och för att det är kul!
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: