Design a site like this with WordPress.com
Get started

När vi eldade upp min gran

Förra helgen så var det dags att högtidligt, ceremoniellt, elda upp min julgran. Jag klippte ner granen och la den i två Ikea-kassar. Sen begav vi oss, jag och min syster, till Hagryd Dala, en del av Sandsjöbacka, promenerade en bit och kom sedan till den tilltänkta platsen. Ett vindskydd och två eldstäder. Vi valde en av dem, den med minst glöd. Det hade varit andra där och grillat. Vi lyckades blåsa liv i elden, helt utan papper, tändstickor eller tändvätska, tack vare den svaga glöden som var kvar i eldstaden. I ett vedförråd strax intill fick vi med oss ett par vedträn, för att kunna få till en perfekt eld.

Sen njöt vi av solen som gick ner i sjön intill och värmen av elden. Vi täljde till två pinnar och grillade pinnbröd och drack varm äppeljuice i mörkret. Knastret från elden ackompanjerade solens sista strålar.

När glöden sakta falnade tycktes vi se en glödande världsdel i kolet. Hänförande.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: