Design a site like this with WordPress.com
Get started

Botaniska och Gunnebo slott

Det är vår. Det är verkligen det. Och nu har jag lämnat en ganska jobbig vecka bakom mig. Skönt.

Jag börjar vänja mina dahlior vid utomhusklimatet. De får acklimatisera sig på uteplatsen dagtid. Än så länge har jag kommit ihåg att ta in dem innan midnatt. Här hemma grönskar vardagsrummet. Ca 110% av alla frön jag sått har grott så jag har massa tomatplantor, sockerärtor och luktärter på g. Men det är dahliorna jag ser mest fram emot. Tänk att få plocka in en bukett snittblommor från uteplatsen i sommar!

Tidigare denna veckan var jag och en vän på Gunnebo slott för att äta lunch och fira hennes födelsedag i efterskott. Vi vandrade runt på ägorna och bara pratade. Det var så otroligt fint och jag är väldigt tacksam för den eftermiddagen som sprang ifrån oss. Och solen som färgade våra kinder svagt rosa.

Förra helgen tog jag en liten detour till Botaniska trädgården. Körsbärsträden står i full blom och man kan inte annat än att njuta, och vända ansiktet mot solen.

Jag skolkade också från kören. Jag gillar ju inte min kör alls, körledaren är faktiskt inte alls bra och vi sjunger bara Håkan Hellström (typ). Så när en av mina bästa vänner bjöd mig på burgare, bärs och hockey (plus sällskap!) då tackade jag inte nej. HV71 vann dessutom – så kvällen blev bra mycket bättre än om jag hade varit där jag borde varit, dvs på kören. Sen dess har HV71 åkt på en storförlust i finalserien. Det var mindre kul. Men förhoppningen om SHL finns fortfarande kvar.

Jag har skrivit en mängd låtar på sistone. Typ tio stycken på bara någon vecka. Det var längesen senast. Kanske är det lättare med låtskriveriet när jag har en keyboard. Kul är det i alla fall. Hoppas grannarna inte är allt för frustrerade.

Jag har redan läst ut 14 böcker i år. Det är mer än vad jag läst de senaste åren och jag är så glad att jag börjar hitta tillbaka till läsningen. Förhoppningsvis triggar det igång skrivandet också.

Klockan är halv ett nu, så jag ska avrunda. Är visserligen ledig imorgon, men sen drar hela kalaset igång igen på tisdag med jobb, jobb och lite mer jobb. Snart blommar sockerärtorna.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: