Design a site like this with WordPress.com
Get started

Serietips: How I met your father

Emellanåt lider jag av allvarlig brist på vitamin serier. Jag rekar och rekar och rekar men hittar ändå inget jag fastnar för, och så slutar det ofta med att jag kollar om någon serie som jag redan har sett, ibland till och med flera gånger.

Just nu är jag inne i en sån period. Och det blir liksom inte bättre när man hittar en serie som man känner åh! Denna vill jag följa, för – och det visar sig att serien har 10 stycken 20 minuter långa avsnitt. Det tar ju ingen tid alls att kolla igenom serien då. 

Nåväl. Jag började kolla på How I met your father häromdagen och det var ju precis vad jag behövde. Nej, jag har inte varit på lika många dejter som huvudkaraktären i serien har (som spelas av Hilary Duff, förresten, hur bra??) men jag kände verkligen igen mig i många av situationerna som uppstod. Hon fick råd som jag nyligen har fått av mina vänner, och som liksom landade hos mig på ett helt nytt sätt.

How I met your father är såklart en twist på How I met your mother, men jag har inte sett How I met your mother, så jämförelsen kan inte bli djupare än så. MEN, Hilary Duffs karaktär berättar år 2050 för sin son om hur hon träffade hans pappa. Vi som tittar vet inte vem sonens pappa är – och tas iväg på en tidsresa som börjar 2022. I det första avsnittet avslöjas att personen som är hennes sons pappa befann sig på en specifik plats en specifik tid – men vi får inte veta exakt vem han är – och det finns många kandidater.

Hilary Duff går på dejter, blir kär, blir arg, blir frustrerad, blir förvirrad, har ingen tajming, har en fantastisk roomie, lär känna nya människor och någonstans där i den där röran som kallas livet så träffar hon ju sin sons pappa. Men hela storyn är inte berättad än och vem vet vem som faktiskt är pappan? Inte jag i alla fall. 

How I met your father är en feelgood-serie om hur svårt det kan vara att hitta kärleken när man har så många valmöjligheter. När det finns appar till höger och vänster och alla förväntas att vid 30-års ålder ha hittat sin livspartner. Det är också en serie om hur det är att vara ung, att hitta sig själv och att kämpa för det man vill göra, även om världen försöker få en att göra något annat. Den handlar om besvikelser och att resa sig upp igen, och igen, och igen, även om man riskerar att ramla.Jag rekommenderar VERKLIGEN How I met your father och hoppas att vi i alla fall kan få en handfull säsonger framöver.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: