Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem saker jag odlar just nu

  • Tomater – flera olika sorters tomater trängs i mitt vardagsrum och på min uteplats. Det verkar dock som att det var liiite tidigt att sätta ut tomaterna redan nu, de ser lite slitna ut, men det gör inte så mycket då 100% av fröna jag sådde har kommit upp. Så jag har upp emot 20 tomatplantor, och väntar mig att denna lite väl tidiga process med att sätta ut dem kommer gallra bort fem – sju stycken i alla fall. Jag ser fram emot färska tomater i sommar på frukostmackan. Jag sitter i min egenbyggda solsäng och njuter av livet. DRÖM!
  • Dahlior – jag har fyra dahliaknölar som är planterade och som även har fått flytta ut på uteplatsen. En av dem har till och med visat upp en knopp! Så det händer saker. Dessvärre blåste en av stänglarna sönder när det blåste rätt rejält för någon vecka sen, men resten verkar ha klarat sig finfint. Tänk sen sent i sommar och tidigt i höst när jag kan plocka mina egna buketter från uteplatsen. Om inte det är det finaste livet har att erbjuda så vet jag inte.
  • Persilja – än så länge är min persilja den av kryddorna jag har planterat som har mått bäst. Den är typ redo att skördas om jag skulle önska. Den ser frisk och kry ut och blir säkert ett välkommet tillskott i tabboulehn i sommar.
  • Sockerärtor – till skillnad från mina luktärter som både ser klena och trötta ut så har mina dvärgsockerärtor vant sig vid utomhusmiljön och klättrar sakta men säkert på sina små pinnar och växtstöd. En och annan planta har fått blommor och jag kommer säkert kunna skörda inom kort.
  • Chili – jag fick en chiliplanta av en av mina vänner som jag nu vårdar ömt med stora förhoppningar om framtiden. Den är nu inne i en tillväxtfas och har blivit större såväl som fått fler blad. Ska bli intressant att följa dess utveckling då det är okänd terräng med chiliplantor för min del. Utöver det så har jag även planterat dill, luktärter (som inte mår så bra), timjan (första omgången torkade ut, så nu håller vi tummarna för rond två) och sallad. Som sagt, kan bli en riktig gofrukost på uteplatsen i sommar om allt går som planerat.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: