Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem mysiga helgmorgnar

Det bästa på veckan är ju helt klart helgen. Och efter en härlig sovmorgon – hur ska man då förgylla morgonen?

  • Vinter – Finns det något mysigare än att ordna en trevlig frukost med mackor, vindruvor och te och kura ihop sig med filtar och kuddar i soffan, tända några ljus och slå på Vinterstudion och kolla på skidor eller skidskytte? Nej, jag tror inte det.
  • Vår – Våren är den perfekta årstiden för att gå ut och äta frukost. Antingen en lyxig hotellfrukost, där det bara är att välja och vraka bland det man vill äta – eller varför inte en mysig frukost på café? Ethels café är en favorit för mig, i Linnéstaden i Göteborg. Deras lyxfrukost kostar visserligen en slant (särskilt om man bjuder sitt sällskap också) men sen behöver man nästan inte äta mer på hela dagen. Gott är det också! Sen är det bara att ta en härlig promenad i Slottsskogen eller Botaniska trädgården samtidigt som våren står i blom. Finns det något bättre? Tveksamt.
  • Sommar – Jag tycker det är viktigt att äta säsongsbetonat, både för miljön och för egen skull. Svenska jordgubbar, som inte åkt jorden runt för att landa i min lokala matbutik, är inte bara godare utan också klimatsmartare än jordgubbar från exempelvis Spanien. Så hur njuter man då av en helgfrukost på bästa möjliga sätt? Varför inte baka scones, vispa lite grädde och äta med färska jordgubbar och lyxig lemoncurd ute i solen?
  • Höst – Vem har sagt att man inte kan äta våfflor till frukost? Just nu gör jag gärna belgiska våfflor, laddade med frukt, grädde och kanske lite choklad på toppen. Vanliga våfflor funkar fint de med!
  • American breakfast – en favorit hos mig! Kräver lite tid och energi, så då blir det extra viktigt att man sovit gott. Jag gör gärna amerikanska pannkakor, äggröra, bacon och blåbärsmuffins. Apelsinjuicen är såklart också väldigt viktig! American breakfast fungerar under hela året.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: