Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem idrottshändelser den senaste tiden

  • Armand Duplantis satte nytt världsrekord i stavhopp. Hur otroligt häftigt är inte det? Att han hade potentialen var det nog många som trodde. Men att det skulle gå så fort? Det hade i alla fall inte jag förväntat mig. Och nu när friidrotts-VM (inomhus) blivit inställt till följd av Coronaviruset känns det kul att han kunde sätta rekordet vid ett annat tillfälle. Nu ser man fram emot OS extra mycket – för han har nog möjlighet att höja rekordet ytterligare….
  • Det går bra för herrlandslaget i ishockey. I helgen avgjordes Euro Hockey Tour, och Sverige vann alla matcher. I sista matchen besegrades monsterrivalen Finland med 5-1. Visserligen spelar inte Tre Kronor eller de finska lejonen med bästa möjliga manskap (NHL, ni vet) – men det är ändå skönt att slå våra grannar i öst.
  • Doping, doping och ännu mer doping. Den gångna veckan har mycket handlat om doping i Sverige. Dels åkte OS-brottaren Jenny Fransson fast, och några dagar senare även löparen Robel Fsiha. Jag är självklart emot all form av doping, och tycker det är upp till idrottaren och teamet idrottaren omger sig med att se till så detta inte händer. Men det som bekymrar mig är hur de två olika fallen porträtteras i media och sociala medier. Jenny Fransson bedyrar direkt sin oskuld och hävdade att hon blivit utsatt för sabotage. Runt om i idrottssverige reagerar andra stjärnor och experter med samma bestörtning. Inte kan väl en blond, svensk tjej ha dopat sig? Och “Vi måste vänta tills B-provet bekräftar detta.” Men när Fsiha åker fast är tongången en annan. “Bra att vi får fast de som försöker fuska,” sa Radiosportens expert Miro Zalar. Fsihas tränare uttalade sig om att han (tränaren alltså, inte Fsiha) mått väldigt dåligt över att löparen dopat sig, och att han gjort vad han kunnat för att Robel ska vara försiktig med vad han får i sig. Varför porträtteras två dopingfall på så olika sätt? Anar jag inte en del rasistiska undertoner i rapporteringen? Visst, det kan självklart vara så att man ser på doping på olika sätt i olika kulturer, men jag tycker inte det känns bra när det framkommer två dopingfall på så kort tid och de porträtteras så olika i medierna. Doping är fel, punkt slut. Oavsett vilken hudfärg, hårfärg eller ögonfärg personen som dopat sig har.
  • Det går fortsatt bra för de svenska skiddamerna och i helgen har de skördat ytterligare framgångar. Ebba Andersson var nära att knäcka Therese Johaug, men slutade på en andraplats i helgens distanslopp. Frida Karlsson gjorde comeback efter ett långt uppehåll och kom topp tio, också det en finfin prestation. Sprinten då? Jo men där blev det svenskt på första och tredjeplats i form av Linn Svahn och Jonna Sundling.
  • Alexander Isak fortsätter att storma fram i La Liga och Real Sociedad med en målskörd som imponerar. Han har gjort mål i sex raka matcher – sammanlagt åtta mål. Isak verkar onekligen gå en ljus framtid till mötes.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: