Design a site like this with WordPress.com
Get started

Fem insikter jag har fått i år

  • Jag gillar inte att vara ensam. Jag är en people person som mår bäst när jag får vara med människor jag tycker om. Jag har insett det allt mer i år när man inte kunnat umgås så mycket pga coronaviruset. Jag känner mig fort ensam. Har jag umgåtts intensivt och mycket med någon känner jag mig ofta ensam så fort jag kommer hem och känner av tystnaden i lägenheten. När kontrasterna blir stora, liksom. Jag får typ mer energi av ett bra samtal eller gött häng än jag får av att sova. Jag mår så otroligt bra av att vara med människor som bryr sig, att få känna mig uppskattad och att ha ett utbyte med en annan människa (eller flera). Att träffa människor man inte klickar så bra med är bättre än att inte träffa någon alls.
  • Det är väldigt viktigt med bra vanor. Jag är nog en vanemänniska i grunden och mår bra av att ha vanor. Att äta måltider vid ungefär samma tider varje dag, att ha vissa rutiner och att följa dem. Ringer väckarklockan så går jag upp direkt och äter frukost. Jag har som mål att varje dag gå ut och promenera, gärna över 10.000 steg om det är möjligt. Att alltid ha med en flaska vatten till jobbet är en jättebra vana, då jag generellt är väldigt dålig på att få i mig tillräckligt med vätska varje dag.
  • Det är bra att våga. Man ska våga mer, här i livet. Högt och lågt! Jag älskar att prata med mina vänner, till exempel, men tycker ofta det är väldigt jobbigt att ringa ett telefonsamtal. Jag gillar inte de där signalerna som går fram och man vet inte om man ringer och stör. Jag får nästan alltid hög puls av att ringa ett samtal utanför familjen och min närmsta vänkrets. Men i år har jag försökt strunta i detta. Jag ringer mina vänner fastän jag kanske ringer och stör. Det värsta som kan hända är ju att de inte svarar eller att de ber mig ringa någon annan gång när det passar bättre. Våga prata med nya människor, skapa nya kontakter och söka nya jobb. Oftare än man anar leder det till något bra.
  • Jag mår så otroligt bra av att vara ute i naturen. Denna våren har varit ganska tuff emellanåt och jag tackar verkligen min lyckliga stjärna som bor så naturnära som jag gör. Jag har gått ut på klipporna, tittat på skummet som formats eller njutit av saltstänket. Promenerat i skogen och känt lukten av förmultnade löv. Det har varit så otroligt befriande att komma ut i naturen och bara andas.
  • Det är så viktigt att inte glömma bort att äta. Jag är en person som påverkas ganska mycket om jag inte äter ordentligt. Jag får kortare stubin och blir trött och lättirriterad. Ofta kan man ganska enkelt lösa det problemet genom att äta något. Men det är så, så lätt att glömma bort! Denna punkten hör väl lite ihop med att ha goda vanor och att faktiskt ta sig tid att planera vad man ska äta, handla utefter vad man planerat och sedan laga maten. Och ibland får man unna sig en hamburgare eller lite hämtmat. För ibland är det viktigare ATT man äter än VAD man äter. Och att äta flera mål mat om dagen är också viktigt! Jag har jobbat hemifrån en del under våren och har då haft tid att baka och laga mat. Ett tag var frysen full med bullar, muffins och matlådor. PERFEKT på så många olika sätt! Man kan alltid äta ett mellanmål och orkar man inte laga mat en kväll är det bara att värma en matlåda. Självklart är det klurigare att åstadkomma när man jobbar och dessutom lägger ganska mycket tid på att ta sig till och från jobbet. Men ändock en viktig lärdom: glöm inte bort att äta!
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: