Design a site like this with WordPress.com
Get started

T – a give me five-challenge

Teater – jag är ju lite kulturell av mig, va. Så jag tycker mycket om att gå på teater. Det var ett tag sen senast, på grund av corona osv, men det får väl snart bli dags igen när rekommendationerna lättar och publiken välkomnas tillbaka till teatersalongerna. Jag minns särskilt ett år då jag studerade på universitetet då jag och en vän hade teaterkort, fem föreställningar för en billig peng. Vi missade en så vitt jag minns men resten gick vi på. En av dem var Antigone, ett grekiskt drama. Det var tider det. Vad ung och oförstörd man var då.

TV-serier – sen jag upptäckte tv-seriernas vilda, magiska värld har det varit no going back. Jag älskar serier. Däremot tycker jag det är ganska svårt att hitta serier som är bra, som jag verkligen fastnar för. Jag måste fastna ganska fort för att jag ska vilja fortsätta titta. Är det en långsam början, eller en inledning som är ostrukturerad och ologisk då säger jag tack och hej efter bara någon minut.

• The show must go on – detta är min favoritlåt alla kategorier. Älskar, älskar att sjunga med. Favoritstrofen är “My soul is painted like the wings of butterflies, fairytales of yesterday, grow but never die, I can fly my friends.” Har vackrare ord någonsin skrivits, det är frågan.

Tacos – det är kanske lite tråkigt – men tacos. SÅ gott! Kan varieras i oändlighet. För tillfället äter jag inte så mycket tacos med köttfärs utan kör pulled lax istället med en specialtacokrydda som jag gör själv. SÅ GOTT. Precis som min syster tycker jag det är viktigt med mango i min tacos. Och gurka. Jag har också noterat hur olika man bygger en taco. Åt tacos med en kollega och han började med att bre ut ett lager med tacosås på sitt tacobröd. Det såg inte alls aptitligt ut, snarare som att någon spytt upp tomatsås på tacobrödet. Själv börjar jag alltid med köttfärsen/laxen eller vad man nu har för protein. På med creme fraiche och tacosås och sen bygger man därifrån. Nu vet ni det!

Tårta – tårtor är ju tätt förknippat med födelsedagar och ni vet ju vad jag tycker om födelsedagar och att fylla år. Även tårtor kan ju varieras i all oändlighet. Personligen är jag ett större fan av klassiska, kanske lite enklare tårtor. Det behöver inte vara så avancerat med massa olika lager, spännande fyllningar, massa glasyr och frosting och gud vet vad. En vanlig hederlig prinsesstårta går ofta hela vägen hem tycker jag. Eller en daimtårta. Eller en enkel tårta med chokladbotten och chokladmousse, serveras bäst med hallonsås. Eller en fryst cheesecake-tårta med passionsfruktstopping. Mmmm!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: