Design a site like this with WordPress.com
Get started

Mitt 2021

För ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om vad jag önskade av 2021. Nu är det dags att summera. Först kanske vi ska kolla på mina önskningar. Vad slog in? Vilka gick inte i uppfyllelse?

  • Att jag får fast jobb – check på den! Jag har numera fast jobb, och det är en sån lättnad.
  • Att världen återgår till det mer normala – hmm, tveksamt va? I somras och ett tag under tidig höst kändes det lovande och sen gick vi tillbaka till restriktioner, testningar och hemjobb, precis när vi så smått börjat jobba från kontoret igen.
  • Att få resa igen – både ja och nej. Mest nej egentligen. Ska man resa utrikes är det en j*vla process för att säga som det är. Och jag är inte så sugen på att åka utomlands med allt vad det innebär. Men att resa inom Sverige fungerar väl okej ändå. Särskilt om man, som jag, har egen bil.
  • Att gå över 100.000 steg på ett dygn – I did that! Jag gjorde faktiskt det, hur sjukt det än må låta. Och jag kommer aldrig, aldrig någonsin göra om det, var så säkra.
  • Att jag och mina nära och kära får vara friska – det gick ju bra fram tills idag, typ. Flera i min familj har fått bekräftad corona och rimligtvis har väl jag det också. Det känns så otroligt surt när man har varit så försiktig, vaccinerat sig (vilket är en SJÄLVKLARHET), följt rekommendationerna osv osv och så känns det som att man föll på målsnöret. Jag känner mig typ kriminell. Och då har jag inte ens det bekräftat än. Oavsett så verkar det vara milda varianter för mig och min familj, vilket såklart är det viktigaste. Nyår blev dock inte så kul. Har varit mer eller mindre instängd ensam i min lägenhet sen i tisdags.

BONUS:

  • Något som jag inte ens vågade drömma om var ju att jag äntligen, äntligen, äntligen fick lägenhet! Jag hade bara stått i kö, inte sökt aktivt eftersom jag inte hade fast jobb. Jag trodde inte att jag hade en chans. Men så tänkte jag för mig själv: du har ju absolut ingen chans om du inte ens söker. Jag gick på en visning, fick inte den lägenheten, var rätt besviken. Gick på en visning till och BAM! Fick lägenheten! Trodde aldrig, aldrig någonsin att jag skulle få ett så fint förstahandskontrakt själv. Med garage, uteplats och diskmaskin i fina Askim.
  • Jag har börjat skriva på en bok! Eller, jag har faktiskt skrivit klart första utkastet. 55 000 ord. 102 sidor. Nu ska jag bygga upp karaktärerna och världen lite. Tanken är att det ska bli en trilogi, men böckerna är fristående. Vilken dröm det hade varit om jag kunde få den utgiven någon gång. DRÖM. Oavsett är jag otroligt stolt över att jag har skrivit klart den, eller första utkastet. Jag har liksom aldrig avslutat ett bokprojekt förut. Bara haft en bra början, men inget slut. Denna har början, mitt och slut. Fantastiskt.
  • Köpt ny bil – igen. Denna gången fick jag göra det mer eller mindre själv, tidigare har pappa varit mer involverad. Jag låg under bilen och knackade, öppnade motorhuven och inspekterade och prutade och sen stod jag där med ny bil. Gas/bensin-kombo till och med. Cyrene heter hon och förutom när batteriet kapsejsade förra veckan har hon gått som smort.
  • Jag minns även farfars begravning. Han var den första i vår närmsta släkt som gick bort, och fastän åldern och sjukdomar hade tagit ut sin rätt så är det ju en underlig känsla att tänka att han inte finns längre. Veckorna efter begravningen drömde jag mycket om döden.
  • En stor möjlighet i min aspiration att bli sportreferent har dykt upp på horisonten. Om allt går som jag vill kommer ni få höra mer om det framöver. Mer än så vill jag inte skriva i dagsläget.

Gott nytt år på er! Må 2022 bli bättre, friskare och inte så hispigt. (OCH MIN SYSTER KOMMER HEM FRÅN TANZANIA!! SOM jag längtar.)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: