Design a site like this with WordPress.com
Get started

U – a give me five challenge

  • Uteplats – jag har ju storslagna planer för min uteplats! Eftersom den är ganska stor (för att tillhöra en lägenhet i alla fall) kommer jag få plats med en liten soffgrupp/bord och stolar (oklart vad det blir, det får våren utvisa!) och en del för odling – kanske framför allt blommor. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det kan bli dahlior och rosor. Sen finns även planer på att ha tomater, sockerärtor och lite kryddor. JAG LÄNGTAR TILL VÅREN!!
  • Ugn – jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha en riktig, välfungerande ugn. När jag bodde i Halmstad hade jag en liten köksvrå med två plattor och en micro. Efter ett tag köpte jag en liten ugn, men den var inte mycket att hänga i granen. (Även om det såklart var bättre än ingenting.) Eftersom jag gillar att baka och laga mat är ugnen räddaren i nöden.
  • USA-resorna – mina USA-resor har varit några av de bästa resorna jag gjort i mitt liv. Två gånger har jag varit i Staterna och jag skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka och upptäcka mer – när corona är över och det inte är massa restriktioner och testningar och skit överallt. Speciellt minns jag roadtripen till Yellowstone National Park som en riktig höjdpunkt. Otrolig natur. Bisonoxar! Vulkaner! Gejsrar! Vad mer kan man begära av livet?
  • Unga kvinnor – tyckte jag var en väldigt bra film, den senaste alltså med bland annat Emma Watson. Jag vet att jag har läst boken också, men det var så längesen att jag inte kommer ihåg vad jag tyckte om den. Oavsett var filmen bra och jag tror att jag har sett den två gånger till och med. Jag minns att jag tyckte att den skildrade systerskapet på ett väldigt fint sätt. Om det är något jag kan relatera till på denna jord är det ju just systerskap.
  • Utförsåkning – alltså, u var också en svår bokstav! Men utförsåkning, eller mer bestämt slalom, är ju en rolig sysselsättning. Det är i och för sig ganska kul att kolla på också, men det är ju något visst med att kasta sig ut för backarna och slingra sig ner till liften. Det var nog tre år sedan ungefär sen jag åkte slalom senast, på Vallåsen med en av mina bästa vänner. Fantastiskt ändå att man kan åka slalom även på sydliga breddgrader (om nu Skåne/Halland räknas som sydliga breddgrader, därom tvistar de lärde).
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: