Design a site like this with WordPress.com
Get started

Afternoon tea med juligt tema

Det har börjat bli en tradition att någon gång innan jul ställa till med ett juligt afternoon tea. I år var inget undantag. Jag bjöd in mina Göteborgssystrar till en eftermiddag i fikats tecken.

Snittar är ju ett måste. Jag gjorde tre olika sorter, en med julskinka och skånsk senap, en med färskost, rivet äpple, hackade valnötter och grönkål och en med vörtbröd, gravad lax och gravlaxsås. Snittarna var nog det mest lyckade med detta afternoon tea. De var juliga, smakade riktigt bra och var helt enkelt helt lagom.

Jag gjorde också en julig pannacotta. I botten en vanlig vaniljpannacotta, följt av ett lager glögg som sötats med lite socker och kokats upp med vegegel för konsistensens skull och som sedan toppats med de traditionella glöggtillbehören russin och mandlar. Jag använde mig av en glögg med smak av rönnbär och havtorn. Väldigt juligt!

Vilka tjusiga saffransbiscotti, tänker ni nu. Dessa blev väldigt lyckade. Jag passade på att sno ihop dem när elpriserna var låga vid halv tolv-tiden på kvällen.

En mjuk pepparkaka med vinbär (är egentligen lingon i originalet men jag hade egna vinbär hemma som jag plockade på uteplatsen i somras). Det som är lite speciellt med denna är att det är rårörda vinbär (eller lingon) i själva smeten, men även lönnsirap och dinkel. Jag behövde handla lite av dessa specialingredienser i förmiddags och fyllde på med kardemumma och ingefära om utifall att. När jag kom hem insåg jag att jag inte hade tillräckligt med kanel. Så jag fick springa tillbaka till affären för att köpa en kryddburk. Nåväl.

Såklart gömdes några scones under min mon amie-handduk. Tricket för riktigt fina scones är att ha lite grahamsmjöl i degen, men också 50/50 mjölk och grädde. Pensla med grädde innan de åker in i ugnen.

Passade även på att duka lite juligt med julgranskulor, ljusslingor och ljus. Jag blev nöjd och gästerna tyckte också det var gott!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: