Design a site like this with WordPress.com
Get started

Serietips!

Nu när det är mörkt och kallt ute uppskattar jag en bra film eller serie på kvällarna. De senaste veckorna har jag bland annat tagit mig igenom:

– Maze Runner-serien. Är ju tre filmer, men det får väl räknas som en serie? Nåväl. Filmerna är baserade på tre böcker med samma namn och handlar om ett gäng ungdomar som, en efter en, vaknar upp i mitten av en gigantisk labyrint. Det verkar inte finnas någon väg ut, utan ungdomarna försöker anpassa sina liv efter förutsättningarna inne i labyrintens mitt. Om nätterna förändras labyrinten och monster springer runt i gångarna, så då gäller det att hålla sig undan. Serien tar sin början när huvudkaraktären Thomas anländer till labyrinten och han vill genast försöka hitta ett sätt att ta sig ut, trots att resten av ungdomarna, som varit i labyrinten betydligt längre än Thomas, menar att det är omöjligt. Men så småningom verkar det som att det kanske finns en väg ut…. Otroligt spännande och dystopisk trilogi som jag varmt rekommenderar!

– Divergent-filmerna. Även detta en trilogi i samma dystopiska stil som Maze Runner. Har man läst böckerna kan man bli något besviken på slutet, som inte stämmer överens med slutet i böckerna, men annars tycker jag filmerna är väldigt bra. Det handlar om hur olikheter, som av befolkningen ses som något negativt, kan vara något positivt och i slutändan det som räddar världen. Självklart med en dos intriger, kärlek, flykt från oro och krig och maktkamp.

– Bridgerton. En ny tv-serie som jag sprang på igår! Jag har därmed bara sett typ två avsnitt. Den handlar i alla fall om några familjer under 1800-talets början i England och döttrarna som ska hitta en lämplig make. Huvudpersonen Daphnes rykte får sig en törn, och jakten på den perfekte maken blir därmed allt svårare. För att få ungkarlarna att flockas runt henne skapar hon en pakt med en stilig, rik man som bestämt sig för att aldrig gifta sig. Hans uppmärksamhet ska göra så att Daphne får ännu uppmärksamhet – men frågan är om det kanske också uppstår känslor som inte borde uppstå….

– The Flight Attendant. Med Kaley Cuoco (känd som Penny från The Big Bang Theory) – och vad bra hon gör det! Jag har bara sett ett par avsnitt, men jag är FAST. Flygvärdinnan Cassie vaknar upp på ett hotellrum bredvid en man som är död. Hon minns inte mycket från kvällen innan, men alla tecken pekar mot att hon har mördat mannen. Eller har hon det? Otroligt intressant om hur en uppväxt med en alkoholiserad pappa påverkar ens liv och hur olika det kan slå för ett syskonpar. 

– På Spåret. Ett utav årets höjdpunkter är när man under några veckors tid kan följa På Spåret på SVT. Resa land och rike runt, skratta åt hejdlösa associationer och svara snabbast på kluriga frågor.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: