Design a site like this with WordPress.com
Get started

A – a give me five challenge

Jag har funderat lite kring mitt skrivande den senaste tiden. Ibland behöver man en liten knuff i ryggen för att komma igång. Jag tycker mycket om att blogga, men har ganska ofta svårt att komma på vad jag ska skriva om. Det är inte alltid jag känner mig inspirerad. Men jag vet ju att jag älskar att skriva! Jag mindes också när jag körde en 30 day writing challenge, och minns att det fanns mycket positivt i den utmaningen. Samtidigt tyckte jag att vissa ämnen jag skulle skriva om kändes… sådär för att vara helt ärlig. Svåra att skriva om. Så jag bestämde mig för att komma på en egen utmaning! Jag kallar den “a give me five challenge.” Den går ut på att skriva en topp fem-lista på saker jag gillar och varför för varje bokstav i alfabetet. Så nu kör vi, helt enkelt!

  • Akvarellmålning – det har blivit en ny hobby för mig det senaste året. Jag köpte akvarellpennor, spanade runt på Pinterest efter inspiration och har nu flera små konstverk på väggarna i min lägenhet. Väldigt kul!
  • Allemansrätten – är inte det en av de absolut bästa sakerna vi har i Sverige, så säg? Jag älskar friheten det innebär, att man kan få röra sig i vårt vackra land.
  • Armband – jag är en armbandsperson och jag känner mig rent utav naken utan att ha ett armband runt vänstra handleden. På höger handled har jag min klocka/stegräknare. Jag vet, jag vet, jag ska alltid göra något tvärt emot vad normen är. Men det känns konstigare att ha armbandet på höger arm än att ha klockan på höger arm, så då blev det som det blev.
  • Ansiktsmask – under 2021 har jag skapat en vana vilket innebär ansiktsmask, hårmask och fotbad – en gång i veckan. Nu i min nya lägenhet har jag dessutom badkar – så ett avslappnande bad på det är som pricken över i:et.
  • Akustik – min nya lägenhet har en otrolig akustik och jag kommer på mig själv om och om igen med att sjunga bara för att det låter så fint (självgod much?). Men det är något speciellt när det ekar lite och sången bara flyger för att det är så bra akustik.

Det var svårare än jag trodde att komma på fem saker på a, efter första punkten började jag fundera på om “att läsa” skulle räknas som något på a eller inte – men jag kom fram till att jag behöver utmana mig själv lite mer. Och jag fick ju ihop en lista tillslut. Härnäst kommer B, sen C (hmm, kan bli svårt) och sen D osv. Detta känns kul och inspirerande och förhoppningsvis lär ni känna mig lite bättre på köpet.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: